Hormoontherapie

 

(COMING SOON!)


Om de huid en algemene gezondheid van mijn klanten op nog meer manieren te kunnen verbeteren, ben ik de opleiding tot hormoontherapeut gestart. Een hormoontherapeut is gespecialiseerd in het optimaliseren van de hormonale balans door voeding en leefstijl, voor vrouwen die te kampen hebben met hormonale klachten. Door hormoonniveaus te verlagen of juist te verhogen, kunnen bepaalde aandoeningen worden behandeld, bepaalde symptomen verminderen en gewenste effecten worden behaald. Hierbij focus ik me voornamelijk op de problemen van vrouwen in de overgang en vrouwen met PMS of PCOS.

Hormoontherapie bij vrouwen in de overgang

De overgang kan vervelende klachten met zich meebrengen, zoals opvliegers, nachtelijk zweten, stemmingswisselingen en versnelde huidveroudering. Ook kun je tijdens de overgang last krijgen van slaapproblemen, geheugenproblemen, botverlies, hart- en vaatziekten en een verminderd libido. Hormoontherapie kan vrouwen in de overgang helpen om deze klachten en risico’s te verminderen. 

Hormoontherapie bij vrouwen met PCOS

Is er bij jou PCOS geconstateerd en heb je daardoor last van een onregelmatige menstruatie, vruchtbaarheidsproblemen, acne, overmatige haargroei, gewichtstoename of moeite met afvallen? Wil je graag van deze klachten af? Met hormoontherapie kun je de hormonale disbalans herstellen. Hormoontherapie kan op die manier helpen bij het reguleren van de menstruatiecyclus, het verbeteren van de vruchtbaarheid en het verminderen van overmatige haargroei en acne. Bovendien kan hormoontherapie indirect bijdragen aan het verbeteren van de gewichtsbeheersing doordat de metabole functie en insulinegevoeligheid van het lichaam verbeteren.